BEOGRAD – Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina primili su danas u Kraljevskom dvoru grčkog ministra turizma Harisa Teoharisa, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, i ministarku trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Tatjanu Matić, saopšteno je iz Kraljevskog dvora.

“Veoma nam je drago što možemo da ugostimo grčkog ministra turizma u Beogradu, koji je u okviru zvanične posete Srbiji, zajedno sa našom ministarkom turizma gospođom Matić, došao u Kraljevski dvor. Uvek je veliko zadovolštvo biti u društvu našeg prijatelja Teoharisa, koji podržava Humanitarnu organizaciju Lajflajn Grčka, čiji je pokrovitelj moja supruga”, rekao je prestolonaslednik Aleksandar.

Dodao je da Kraljevski kompleks, sa svoja dva dvora – Kraljevskim i Belim dvorom, svakako predstavlja jedno od najinteresantnijih mesta koje svaki turista treba da poseti tokom svog boravka u Beogradu.

”Nažalost, pandemija je zatvorila mnoga mesta. Voleo bih da mnogo veći broj ljudi ima priliku da poseti Kraljevski kompleks i upozna njegovu bogatu istoriju. Moja supruga pozdravila je ministra Teoharisa na grčkom, njenom maternjem jeziku i istakla koliko joj je svaki njihov prethodni susret ostao u prelepom sećanju. Ponosan sam na grčko poreklo svoje supruge”, poručio je prestolonaslednik Aleksandar. Grčki ministar turizma Teoharis danas je doputovao u zvaničnu posetu Srbiji, tokom koje će imati niz sastanaka sa vladinim zvaničnicima i turističkim radnicima.

“Naša poseta Srbiji deo je napora Ministarstva turizma za otvaranje grčkog turizma 2021. godine, s posebnim naglaskom, u prvoj fazi, na privlačenje posetilaca iz balkanskih zemalja”, rekao je Teoharis, prenela je grčka agencija ANA.

indeksonline.rs/Tanjug