ABU DABI – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je razgovarao sa Mišom Vacićem, ali i sa mnogo gorima koji su opljačkali svoj narod.

On je to rekao komentarišući današnje optužbe potpredsednice ŠP Marinke Tepić da je razgovarao sa predsednikom Srpske desnice Mišom Vaciće koji je bio prisluškivan od 2017. i takoj samo “upao u legalno prisluškivanje” i u ironičnom tonu kazao da je srećan što su kriminalci iz policije pokazali da su kriminalci.

“Zamislite najveći zločin što sam razgovarao sa Vacićem. Ne znaju šta da kažu, nema kriminala. On je mene zvao hiljadu puta, i ja sam mu se javio. Javljao sam se tako stotinu puta gorim ljudima kao što su Jeremić, Ðilas, baš u to vreme, pre ili posle toga, kao i mnogim drugim osvedočenim kriminalcima“, objasnio je on.

Vučić je kazao da je ponosan što su ti ljudi danas priznali da je njhov najveći politički protivnik nezakonito prisluškivan.

„Da sam razgovarao sa crnim đavolom morate da prekinete istog sekunda osim ako nije izvršenje krivičnog dela. Čak i onda. Oni su pokazali kolika je razlika između nas i njih. I oni su me prisluškivali zbog Ðukanovića i drugih“, rekao je on.

„Jeste li svakog dana razmenjivali inforomaciju godinu i četiri meseca sa čuvenim pančevačkim narkodilerom o svim pitanjima svakog dana“upitao je Vučić.

Vučić je povodom navoda potpredsednice ŠP Marinke Tepić da je razgovao sa Vacićem i tako upao u prisluškivanje, prokomentarisao da je reč o osobi koja , kako kaze, voli da menja političke stranke, koja je zaposlena u firmi Dragana Ðilasa, i zapitao što ne kaže gde ima račune.

“Imate li račun na Mauricijusu ? Njen gazda ima račun i na Mauricijusu i u Švajcarskoj. Moje pitanje je imate li račune u Švajcarskoj i još zemalja sa parama koje se opljačkali od građana Srbije”, rekao je on.

Ja racucne nemam ni na Mauricijusu, ni u Švajcarskoj, a ni u Maleziji. Zna li naš seljak gde su te zemlje, a kamoli kako su se tamo našli neki milioni. A to su milioni građana Srbije”, dodao je on.

Upitao je koliko je para na tim računima, i čije su to pare, da nisu u Češkoj zaradili pa sada mogu da plaćaju svoje botove.

“Čekam da kažu da nemaju, pa ćemo da se vratitimo u Beograd u ponedeljak i vidimo da li je to tako”, kazao je Vučić dodajući da ne bi izašao u javnost da ne raspolaže činjenicama.

indeksonline.rs