RIM – Advokati bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija pokrenuli su tužbu protiv jedne od “njegovih devojaka”, Ðovane Rigato, zbog pokušaja iznude.

Rigato je od Berluskonija tražila najpre 500.000, a onda i milion evra, što je prema tvrdnji advokata iznuda, piše “Fato Kotiodijano”.

Rigato je jedna od svedoka u sudskom postupku protiv Berluskonija, takozvanom “slučaju Rubi”, i prema pisanju medija nije jedina koja je u zamenu za svoje ćutanje primila, ili traži pare.

Naime, protiv bivšeg premijera i lidera stranke “Forca Italija” vodi se postupak pred sudom pod optužbom da je imao seksualne odnose sa maloletnicom zvanom Rubi.

To je nadimak marokanke Karime el Marug, koja je učestvovala, zajedno sa drugim devojkama, u takozvanim “elegantnim večerama” u Berluskonijevoj vili gde je, prema svedočenju, bilo prostitucije, podvođenja i sličnog.

Ðovana Rigato, koja je učestvovala u tim skupovima, tvrdi da ne iznuđuje novac, već traži kompenzaciju za sve što je pretrpela nakon što je 2010. godine stavljena na listu svedoka, a zatim i optužena u “procesu Rubi”.

Rigato je poverila medijima da sa Berluskonijem nije imala ljubavni odnos, da je sve završavano na poljupcima te da bi je Berluskoni “povremeno stavio na kolena i tepao joj moja devojčica”.

Ona tvrdi da joj je Berluskoni obećao pomoć, čak i posao novinara na nekoj od njegovih televizija, i ona u tome ne vidi ništa loše jer je, po njenim rečima, “Berluskoni dobra i darežljiva osoba koja pomaže onima koji su u nevolji”.

Proces “Rubi” traje već nekoliko godina, a u zadnje vreme, nekoliko puta je ročište otkazano, jer bi se Berluskoni dan pre suđenja našao u bolnici pod izgovorom da obavlja zdravstvene preglede, ili da se ne oseća dobro.

indeksonline.rs/Tanjug