NOVI PAZAR – Radilo se na putevima na Pešterskoj visoravni tokom cele sezone. Čuli smo od državnog vrha pre nekoliko dana da je sve izvesnija izgradnja i auto-puta i brze saobraćajnice.

Grade se brojne ulice, kanalizacione i vodovodne mreže. Već neko vreme poslovi su intenzivirani.

Načelnik gradske uprave Džemil Divanefendić kaže da se poslednjih nekoliko godina gradi puno. “Grad je promenio svoje lice”, rekao je on.

Veliki projekti tek očekuju Novi Pazar, kaže on.

“Vidimo da se u poslednjih godina intenzivira izgradnja auto-puteva. Jedna od trasa koja se planira graditi i koja je značajna i daće impuls celom regionu je ovaj auto- put koji bi trebalo da spoji Srbiju sa Crnom Gorom”, rekao je on.

On kaže da su informacije da će potpisivanje ugovora biti uskoro.

Kroz ovaj kraj treba da prođe i gasovod, a Divanefendić kaže da će i ta vrsta energenta biti dostupna Novopazarcima u narednom periodu.

“To je gasovod koji prolazi preko Kopaonika, od Aleksandrovca, a završava se u Tutinu”, rekao je on i dodao da je projekat vredan malo ispod 50 miliona evra.

Odeljene za imovinsko-pravne poslove radi postupak eksproprijacije u Novom Pazaru, a obuhvatićeno je, kaže, 400 parcela za eksproprijaciju.

indeksonline.rs/TV PRVA

1 KOMENTAR

  1. Prioritet prioriteta za Novi Pazar i ceo ovaj kraj je auto – put ili brza saobracajnica Novi Pazar – Kraljevo, svi ostali putevi su manje bitni od ove glavne saobracajnice !

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here