BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da je u Srebrenicu otišao da oda počast žrtvama, i da napad na njega nikada nije zloupotrebljavao jer se ne može porediti sa onim što se na tom mestu dogodilo.

Na pitanje novinara, i pokušaj da se prikaže kao srpski nacionalista koji želi Veliku Srbiju, te pominjanje četnika Mlađe Ðorđevića, Vučić je kazao da nikada ni on, niti bilo ko iz njegove porodice nije bio četnik.

Upitan kako nije bio četnik kada je bio sa Vojislavom Šešeljem, objasnio je da je bio s njim je je verovao u dobre ideje i mislio da SRS ima najbolji program.

„Bio sam protiv mnogih planova, kao što je bio Vens Ovenovov i drugi. Stvarno sam to mislio i borio se za tu stranku“, dodao je on. Vučić je, upitan da li su njegovi bili u Partizanima, rekao da niko nije bio, i da su svi stradali samo zato što su bili Srbi.

Istakao je da racionalno sagledava činjenice, da je otvarao spomenik misiji Halijard, ali i da se ponosi partizanskom borbom koju su pretežno Srbi izneli na najvećem delu bivše Jugoslavije.

Na dodatno pitanje vezano za odnos sa Šešelj, rekao je da mu je bio veoma blizak saradnik.

„On i danas sa poštovanjem govori o meni. Rekao je pre neki dan „Vučić je bio nemoguć, i ja sam ga, kada sam bio u zemlji, jedva kontrolisao, ali je bio najvredniji“, kazao je on.

indeksonline.rs