NOVI PAZAR – Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova.

Za potrebe Jedinice vatrogasno – spasilačkog bataljona u Novom Pazaru upisaće se 6 polaznika, od toga 4 za potrebe Vatrogasno – spasilačkog bataljona – teritorija Grada Novog Pazara i po jedan polaznik za potrebe Vatrogasno – spasilačke čete – teritorija Opština Tutin i Sjenica.

Pravo učešća na konkursu imaju svi koji ispunjavaju sledeće uslove:

1.​da je državljanin Republike Srbije;
2.​da najmanje godinu dana ima prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju je raspisan konkurs, do dana zaključenja konkursa;
3.​da nema manje od 19, a više od 30 godina starosti do dana zaključenja konkursa;
4.​da ima završeno srednje obrazovanje i vaspitanje;
5.​da ne postoje bezbednosne smetnje za zasnivanje radnog odnosa u Ministarstvu unutrašnjih poslova;
6.​da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „C“ kategorije;
7.​da ispunjava posebne uslove u pogledu kriterijuma zdravstvene, psiho-fizičke i bazično-motoričke sposobnosti.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje pohađa završnu godinu srednje škole, uz obavezu da najkasnije do 01.07.2021. godine dostavi overenu fotokopiju diplome o završenom srednjem obrazovanju i vaspitanju.

Pravo učešća na konkursu ima i lice koje poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom „B“ kategorije, a nije položilo vozački ispit „C“ kategorije, uz obavezu da vozački ispit položi u roku od 18 meseci od dana završetka osnovne obuke pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica.

Izbor kandidata za polaznike kursa na osnovnu obuku pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica sprovodi komisija koju imenuje ministar unutrašnjih poslova.

Konkurs traje do 25. maja 2021. godine.

Detalji o konkursu se mogu naći na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova http://www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku http://www.copo.edu.rs.

Prethodni tekstSaobraćajna nesreća kod Niša, poginulo dete od četiri godine
Sledeći tekstSelaković: Izjava izaelskog ambasadora nije istinita, svojsvrsni je bezobrazluk