NOVI PAZAR – Bokseri kluba Mladost Sandžak osvojili su po dve zlatne i srebrne medalje, dok su takmičarima Dandija pripala dva zlata i srebro na Prvenstvu Šumadije u Kragujevcu.

Od predstavnika kluba Mladost Sandžak, omladinac Imran Mašović je u kategoriji do 75 kilograma, posle trijumfa nad Momirom Lešnjakom iz Kragujevca od 2:1, u finalu predajom u drugoj rundi savladao klupskog kolegu Ahmeda Mavrića, dok je junior Emin Muminović u kategoriji do 66 kilograma prekidom u drugoj rundi slavio protiv Čačanina Mihajla Ječmenića.

Što se tiče boksera Dandija, kadet Nermin Mujdragić je u kategoriji do 44 kilograma u polufinalu prekidom u drugoj rundi pobedio člana Kneza Lazara iz Kosovske Mitrovice Lazara Radenkovića, a potom u finalu i klupskog kolegu Admira Kamešničanina sa 3:0, dok je junior Dženis Vanić u meču za zlato kod boraca lakših od 63 kilograma dobio Hakana Dacića iz kluba Mladost Sandžak sa 3:0.

U Kragujevcu je do srebrnog odličja u kadetskoj kategoriji do 46 kilograma stigao Ziko Mašović iz Bokserskog kluba Novi Pazar, koji se plasirao direktno u finale, gde je poražen od boksera Goča iz Vrnjačke Banje Strahinje Popadića odlukom sudija 0:3.

M. Minić