BEOGRAD – Delegacija Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom danas je u Beogradu ministru zdravlja Srbije Zlatiboru Lončaru predstavila Program “Odmori u Sarajevu”, odnosno besplatne vaučere za boravak u sarajevskim hotelima za zdravstvene radnike Srbije.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas u Beogradu sa delegacijom Kantona Sarajevo, na čelu sa premijerom Edinom Fortom, koji se zahvalio srpskom ministru u ime građana Sarajeva na pomoći u vidu donacija 20.000 doza vakcina tokom proleća 2021. godine.

Premijer Kantona Sarajevo istakao je tom prilikom da je Program “Odmori u Sarajevu” gest kojim žele da iskažu zahvalnost i prodube prijateljstvo.

“Građani Sarajeva neće zaboraviti humanost države Srbije u trenucima kada nam je pomoć bila najpotrebnija, kada nismo imali niti jednu dozu vakcina. Upravo zato, želimo da se zahvalimo zdravstvenim radnicima Srbije, ljudima koji su godinu i više dana radili u crvenim zonama”, porruci je Firto.

On je pozvao sve zdravstvene radnike da se prijave za vaučere i dođu u Sarajevo.

“Pozivamo ih da besplatno odsednu u nekom od naših hotela, da se lepo i ugodno odmore u društvu prijatelja”, rekao je Firto.

Ministar Lončar zahvalio je premijeru Kantona Sarajevo na vaučerima, istakavši da je virus korona moguće pobediti samo saradnjom i zajedničkom borbom.

“Pandemija je potvrdila činjenicu da se u teškim trenucima moramo osloniti jedni na druge, da krize poput ove, uzrokovane virusom, možemo savladati i prebroditi isključivo zajedničkom borbom. Naši ljudi vole da posete Sarajevo, stoga sam siguran da će veliki broj zdravstvenih radnika iz kovid sistema iskoristiti ovu priliku, i lep gest naših prijatelja”, poručio je Lončar.

Program subvencionisanja turističko-ugostiteljskih usluga smeštaja u 14 sarajevskih hotela kreiran je od strane Kantona Sarajevo, u znak zahvalnosti Vladi Republike Srbije koja je pružila direktnu pomoć Kantonu Sarajevo kroz donacije vakcina.

Program je namenjen državljanima Republike Srbije, zdravstvenim radnicima koji su radili u crvenim zonama, a koji vaučer za besplatan boravak u Sarajevu mogu iskoristiti do 31.12.2021.godine.

indeksonline.rs/Tanjug

Prethodni tekstNovi bilans: U poplavama u Nemačkoj stradalo 165 osoba
Sledeći tekstRHMZ: Sutra manje kiše i postepeno razvedravanje