BEOGRAD – Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić najavio je danas da će optužnica protiv Veljka Belivuka i njegove grupe najverovatnije biti podignuta idućeg petka, jer je tužilaštvu potrebno još sedam ili osam dana da završi istragu.

On je, na konferenciji za novinare u Višem sudu, rekao da će to svakako biti u zakonskom roku.

Nenadić je rekao da se istraga sprovodi protiv 31 osobe, kao i da je od početka istrage bilo više proširenja, a da se te osobe terete za pet teških ubistava, trgovinu drogom i oružjem, jednu otmicu i jedno silovanje.

On je naglasio da su obezbedjeni materijalni dokazi iz veštačenja kao i tragovi vezani za prostorije gde se smatra da su žrtve ubijane.

Nenadić je rekao da je postojala velika medjunarodna pomoć da bi se pribavili dokazi iz komunikacije Skaj platformom koju su koristili okrivljeni.

Novinarima su prikazane fotografije izmasakriranih žrtava na kojima se vide odsečene glave i tela bez udova.

Prikazane su četiri žrtve, dok jedna nije jer roditelj ubijenog nije još mogao da vidi te slike.

Tužilac je naglasio da novinarima nije bilo dozvoljeno snimanje kako nešto od dokaza ne bi izašlo iz tužilaštva. Novinari nisu imali mogućnost da postave pitanja.

On je rekao da su dokazi bili dostupni tužilaštvu, okrivljenima, njihovim braniocima, oštećenima i njihovim punomoćnicima.

Prema njegovim rečima, medjunarodne organizacije sa kojima se saradjuje u borbi protiv kriminala su procenila da je ovo najveći predmet iz organizovanog kriminala u ovom trenutku u Evropi.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstU Srbiji 202 nova slučaja infekcije, preminule još tri osobe
Sledeći tekstSrbija nije u bezbednosnom riziku zbog izbeglica