NOVI SAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je danas novosadsku tvrđavu i prostor na kome će se održati muzički festival Egzit i naglasio da će policija učiniti sve da svi posetioci festivala budu sigurni i bezbedni, ali je isto tako upozorio da ne uzimaju narkotike.

“Tokom trajanja Egzita policija će učiniti sve što je u našoj moći da svi koji budu došli na Egzit budu sigurni, bezbedni, da se lepo provedu, ali ih sve zajedno upozoravamo da ne uzimaju narkotike”, poručio je Vulin, saopštio je MUP.

On je istakao da će policija učiniti sve da spreči koliko god može konzumiranje narkotika, da svakog narko-dilera uhapsi, privede pravdi, a i sve one koji konzumiraju drogu da upozori da je to krivično delo i da će učiniti baš sve da im to oteža.

Vulin je podvukao da nema opravdanja za konzumiranje narkotika.

“Dođite, provedite se, uživajte u muzici, ali nemojte se drogirati, nema opravdanja. Ne postoji ni jedno opravdanje da se drogirate, ne postoji ni jedno opravdanje da otrujete neko dete drogom, ne postoji nijedno opravdanje da upropastite svoj život ili tuđi život tako što ćete se drogirati, tako što ćete na Egzitu učiniti nešto jako glupo zato što ste bili drogirani”, poručio je ministar policije.

Vulin je kazao da će policija svakog koga pronađe, bez obzira da li je diler ili konzument droge, u skladu sa zakonom kazniti.

“Policija će učiniti sve da smanji količinu narkotika, a svakog koga pronađemo, bez obzira da li je bio diler ili konzument, učinićemo sve što je u našoj moći da završi u zatvoru i da za to bude kažnjen”, izjavio je Vulin prilikom obilaska petrovaradinske tvrđave na kojoj od sutra počinje održavanje festivala Egzit, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs

Prethodni tekstHAPŠENJE U ŠVAJCARSKOJ! Droga vredna preko milion evra zaplenjena kod četvorice muškarca sa Kosova
Sledeći tekstMinistarka Irena Vujović počasna građanka Prijepolja