BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas u Arilju da su u drugom ciklusu programa “Moja prva plata” izdvojene 2,2 milijarde dinara, preneo je RTS.

Brnabić je rekla da se nada ;da će u tom ciklusu uspeti da bude obezbedjeno radno iskustvo za 10.000 mladih.

Ona je rekla da se, u drugom ciklusu, koji je započeo pre sedam dana pozivom kompanijama, očekuju “još bolji” rezultati nego u prvom.

Brnabić je tokom posete porodičnoj tekstilnoj kompaniji “Boa” Bogutovo u Arilju, pozvala mlade da se od početka oktobra prijave za taj program.

Prema njenim rečima, Vlada je za drugi ciklus dvojili nešto veća sredstva, “2,2 milijarde dinara ukupno”.

“Povećaćemo one naknade koje dajemo iz budžeta, za mlade sa srednjim obrazovanjem sada će biti 22.000 dinara mesečno finansijska nadoknada, za one sa visokim obrazovanjem 26.000 dinara”, rekla je ona.

Ocenila je da “postoji prostor” da kompanije u kojima mladi stiču svoje prvo radno iskustvo da, kako je ocenila “nadopune ovo (nadoknade iz budžeta) finansijski i da povećaju mesečnu nadokandu”.

Dodala je da je za mlade najvažnije da steknu iskustvo i da veliki broj njih ostane na poslu, te da steknu svoje prvo radno mesto.

“Nadamo se da ćemo u drugom ciklusu uspeti da obezbedimo radno iskustvo za 10.000 mladih”, rekla je Brnabić.

Program “Moja prva plata” namenjen mladima radi sticanja radnog iskustva, koji je u prošlom ciklusu obuhvatio njih 8.400, pokazao je dobre rezultate jer je većina i zasnovala radni odnos.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstStudija: Rizik hospitalizacije sa delta sojem korone dvostruko veći
Sledeći tekstVELIKA POBEDA NOVOPAZARACA! Aganspahić i Kiković precizni protiv Metalca