Ni jutros niko od rukovodstva italijanskog Geoksa u Vranju nije hteo da razgovara sa okupljenim radnicima koji su, drugi dan za redom, protestovali ispred fabrike. Kako navodi dnevni list Danas, jutros je ispred fabrike bilo oko 200 radnika. 

Želeli su, navodi Danas, da razgovaraju sa likvidacionim upravnikom Milošem Stošićem i da, kako navode „lično prime i potpišu rešenja o prekidu radnog odnosa“.

Preko obezbeđenja fabrike poručeno im je da likvidacioni upravnik nema ovlašćenja da komunicira sa radnicima, a isto je rečeno i novinaru Danasa.

Grupa radnika potom se okupila ispred zgrade SO Vranje, a nakon kratkog ubedjivanja sa pripadnicima policije, šestočlanu delegaciju radnika primio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

„U prisustvu inspektorice za rad, gradonačelnik nam je saopštio da nemamo pravo na otpremnine, kao i da pomoć od Nacionalne službe za zapošljavanje zavisi od godina staža. On je obećao da će se razmotriti zapošljavanje otpuštenih u Simpu, Jumku, Top Sofi. Mi smo obućarski radnici i teško bi bilo da sada predjemo u potpuno drugu granu privrede“, prenela je novinaru Danasa utiske sa sastanka jedna od članica delegacije radnika Geoksa.

Radnici će se i sutra okupiti ispred zgrade gradske uprave u Vranju.

Ranije je likvidacioni upravnik saopštio u pisanom obaveštenju da će rešenja o otkazu svi radnici dobiti na kućnu adresu, kao i da će im biti isplaćene zaostale finansijske obaveze dok su bili na godišnjem odmoru.