Vučić je izjavio danas da „razume frustraciju“ srpskog člana Predsedništva BiH, „političkim prilikama u Bosni i Hercegovini“, ali da je već rekao šta je politika Srbije“.

On je naveo da je „kod Srba mnogo popularnije ovo o čemu je govorio Mile, ali Srbija mora da bude oprezna i da vodi računa o svim aspektima. Srbija pre svega brine o svom ekonomskom rastu, miru i šta ćemo da ostavimo u budućnosti svojoj deci“.

Kako je naveo, razume i odluke ljudi u Republici Srpskoj koje su doneli i „veruje da je moguće postizati dogovore u budućnosti koji bi značili više poštovanja i razumevanja i, pre svega, sprovođenje u delo Dejtonskog mirovnog sporazuma“.

„Dejton nije doneo samo mir, kako to govori većina zapadnih političara a onda sa Dejtonom možete da radite šta god hoćete, već je Dejton doneo i mehanizme na osnovu kojih Bosna i Hercegovina postoji, na osnovu kojih postoji i Republika Srpska i mislim da bi toga trebalo da se držimo“, naglasio je Vučić.

On je naveo da će Srbija uvek imati sve vreme ovog sveta da „čuje braću i sestre“ iz RS da im, u čemu god može, izađe u susret.

„Siguran sam i kad se po nekom pitanju ne saglasimo da oni neće biti ljuti na nas. Ne moramo uvek da u svemu mislimo jednako, posebno o međunarodnoj politici“, rekao je Vučić.

N1.