BEOGRAD – Republičko javno tužilaštvo (RJT) uputilo je krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) , kao stvarno nadležnom tužilaštvu za dalje postupanje, a radi ocene osnovanostI navoda u krivičnoj prijavi i donošenja odluke u skladu sa zakonom.

“Tužilaštvo za organizovani kriminal će blagovremeno obavestiti javnost o toku postupanja i donetim odlukama, vodeći pri tome računa o svojim zakonom određenim ovlašćenjima i interesu postupka”, navodi se u saopštenju RJT dostavljenom Tanjugu.

Ranije danas advokat Milan Ðukić je kao punomoćnik podnosilaca prijave Miloša Vučevića i Ðorđa Komlenskog, podneo Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina zbog saznanja iz medija da su navodno izvršili krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Vučević je novinarima ispred Tužilaštva rekao da su u krivičnoj prijavi pobrojali navode koji su se konstantno poslednjih dana pojavljivali u medijima, ali i predstavnike nekih opozicionih stranaka, koji Vučića i Vulina dovode u vezu sa kriminalnom grupom Belivuk-Miljković.

Bez ove prijave, odnosno bez iniciranja ove prijave, sve se svodi na mogućnost spekulacije, različitih tumačenja, tvrdnji ili onoga što naš advokat naziva “mkp – medijski krivični postupak”, rekao je Vučević.

indeksonline.rs