PRIŠTINA – Izvršni načelnik Asocijacije opština Sazan Ibrahimi izjavio je danas da bi početak nove školske godine na Kosovu trebalo da se odloži za 13. septembar, do kada bi, u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, na celoj teritoriji Kosova bilo zabranjeno kretanje od 22.00 do 5.00 sati narednog dana.

Ibrahimi je, nakon sastanka ministra zdravlja Arbena Vitie sa gradonačelnicima opština o novim merama prevencije epidemije korona virusa, kazao i da će do 13. septembra na Kosovu ugostiteljski objekti raditi do 21.30, a usluge će se dobijati samo na otvorenom.On je naglasio da su opštine imale tri zahteva prema Ministarstvu zdravlja – da se poveća broj inspekcija na opštinskom nivou i da ima više centara za vakcinaciju.

“Zahtevali smo i da se zapošljavanje novog osoblja (u zdravstvu) decentralizuje na lokalnom nivou”, rekao je Ibrahimi i dodao da su predstavnici opština od Ministarstva zdravlja dobili obećanje da će biti ostvareno oko 90 odsto zahteva.

Ministar zdravlja Arben Vitia je danas najavio da će tokom prve nedelje septembra Kosovu biti isporučeno oko 470.000 vakcina protiv korona virusa.

indeksonline.rs/Beta