BEOGARD – Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulin ocenio je da bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović voli da suočava Srbiju sa onim što misli da je istina, ali nikada ne suoči sebe sa onim što je srpska istina, saopštio je danas MUP Srbije.

Vulin je, povodom zahteva BiH za izručenje Dušana Kornjače, koji je u Sarajevu optužen za ratne zločine, istakao da “iskopane oči sudije Ilića i preko 3.000 pobijenih Srba u Podrinju zaslužuju istinu, a zločinac Orić zaslužuje kaznu za zlo koje je počinio”, saopštio je MUP.

Ocenjujući da Džaferović voli da glumi žrtvu, ali da, kada gluma prođe, ostane istina, Vulin je istakao da je istina da Naser Orić ima interpolovu poternicu izdatu u Srbiji i da ni za jedan zločin nije odgovarao.

Vulin je u Moskvi, gde na poziv Rosteka obilazi vojno- tehnički forum “Armija 2021” i prisustvuje otvaranju Međunarodnih armijskih igara na kojima već tradicionalno učestvuje Vojska Srbije, takođe podsetio da je istina da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio u Srebrenici da oda počast bošnjačkim žrtvama, a da ni jedan bošnjački lider nije odao poštu srpskim žrtvama.

“I istina je da su Vučića pokušali da ubiju u Srebrenici, a da za to do danas niko nije uputio ni izvinjenje, niti je bilo ko odgovarao”, naglasio je Vulin.

indeksonline.rs/Tanjug