Članstvo Republike Severne Makedonije u NATO-u, postignuto Prespanskim sporazumom, bit će ocenjeno kao strateški interes zemlje, a put u EU kao velika obaveza sadašnjim i budućim generacijama, kaže Hodžić.

SKOPLJE – Stranka demokratske akcije Makedonije na poslednjem Kongresu izabrala je novo rukovodstvo stranke. Za predsednika stranke izabran je Dželal Hodžić, koji je na toj poziciji nasledio Avdiju Pepića, a za generalnog sekretara izabran je Mustafa Mandal.

– Danas, nakon što su sve formalnosti promene završene, želeo bi da se javno zahvalim delegatima na poverenju koje su nam ukazali. Mi, kao novo rukovodstvo, osećamo veliku odgovornost da vodimo SDA, kao najvažniju političku stranku Bošnjaka u Republici Severnoj Makedoniji, kroz političke procese, u novim političkim bitkama i novim političkim pobedama, izjavio je Hodžić.

Na jučerašnoj pres-konferenciji novo rukovodstvo SDA istaklo je da ima za cilj da unese novi kvalitet i svežinu na političku scenu u Severnoj Makedoniji.

– Podići ćemo nivo komunikacije sa javnošću, sa političkim partnerima, ali i sa političkim protivnicima. Članstvo Republike Severne Makedonije u NATO-u, postignuto Prespanskim sporazumom, će biti ocenjeno kao strateški interes zemlje, a put u EU kao velika obaveza sadašnjim i budućim generacijama. Smatramo da procesi demokratizacije u našem društvu stvaraju priliku za fer političko takmičenje u idejama za razvoj države i bolji život svih građana, bez obzira na etničku i versku pripadnost – izjavio je Hodžić.

Dželal Hodžić rođen je 1985. godine u Skoplju, gde živi i danas. Diplomirao je žurnalistiku. Objavljivao je kolumne i analize u najčitanijim nedjeljnim i dnevnim novinama, kao i portalima u Makedoniji. Dugo je bio aktivan u nevladinom sektoru, a trenutno je na poziciji zamenika direktora vladine Agencije za ostvarivanje prava zajednica. U političkim stavovima snažno se zalaže za euroatlanske integracije, kako Republike Severne Makedonije, gde živi i radi, tako i Bosne i Hercegovine.

indeksonline.rs/oslobodjenje.ba

Prethodni tekstBilal Bosnić sutra izlazi na slobodu
Sledeći tekstUhapšeno 10 osumnjičenih za proizvodnju opojnih droga