BEOGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je odgovarajući danas na reagovanje hrvatskog ministra spoljnih i evropskih poslova Gordana Grlića Radmana na ranije Vulinove izjave o “srpskom svetu”, rekao da je “srpski svet” politički odgovor nasilju nad Srbima.

“Politika po kojoj se Srbi koji žive van Srbije ostavljaju da se sami bore za opstanak i politika koja se u ime Srba izvinjava za tudje zločine jeste poražena i to na izborima u Srbiji”, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Grlić Radman, kako je dodao, “nije našao razlog da osudi divljanje na Cetinju i ne vidi problem u nasilnim pokušajima da Srpska pravoslavna crkva bude jedina verska zajednica u Evropi koja pod zaštitom dugih cevi ide da se pomoli Bogu u svom manastiru, ali vidi problem u Srbiji, koja neće da ćuti pred nasiljem i poniženjem”.

‘Srpski svet’ ;nije poziv na sukobe, već je odgovor na političko i fizičko nasilje nad Srbima”, naveo je Vulin i poručio da su “Srbi postali jedinstven politički narod i to im niko ne može zabraniti”.

Hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman ocenio je sinoć povodom prethodne Vulinove izjave o “srpskom svetu”, da su takve “osvajačke politike” poražene.

indeksonline.rs/Beta

Prethodni tekstĐERLEK: Kovid propusnice već izvesne! Evo šta se još očekuje od Kriznog štaba
Sledeći tekstMihajlović: Nisam presrećna što je SPS u koaliciji sa SNS