BEOGRAD – Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da je desetine Srba povređeno tokom upada na sever KiM i dodao da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić hitno uputio u Rašku gde će u 15 časova imati sastanak u kasarni sa Srbima sa KIM.

Ptković je rekao da je ovako “dramatičnu situaciju” uprouzrokovao premijer privremenih prištinskih institucija ALjbin Kurti.

“Zbog toga se Vučić se hitno uputio u Rašku, a pre sastanka će obići i neke druge lokacije”, rekao je Petković na vanrednoj konferenciji za novinare.

On je dodao da su se jutros u pola deset, kako je naveo, “očiglednom nalogu psihopate Kurtija”, albanski policajci iz južnog dela Kosovske Mitrovice, zajedno sa pripadnicima ROSU koji su bili do zuba naoružani i opremljeni bojevom municijom, šok bombama, suzavcima, i u oklopnim vozilima, uputili i upali ponovo na sever KiM, tačnije u Kosovsku Mitrovicu i u Zvečan.

“Imamo na desetine povređenih naših ljudi”, rekao je Petković.

Ukazao je da je ovo sedmi put da pripadnici ROSU, do zuba narožani, upadaju na sever KIM i sukobljavaju se sa golorukim srpskim narodom.

indeksonline.rs/Tanjug