SAN FRANCISKO – Vlasnik i osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg (Zuckerberg) objavio je danas da će ta matična kuća od sada zvati Meta da bi bolje predstavila sve svoje aktivnosti, mada će imena raznih platformi ostati nepromenjena.

Ime se menja zbog rebrendiranja, naveo je Bi-Bi-Si (BBC).

Kompanija je navela da će to biti bolje da bi se “obuhvatilo” ono što radi kako se bude širila dalje od društvenih mreža u oblasti kao što je virtualna realnost.

Zakerberg je rekao da je izabrao reč meta, po starogrčkoj reči koja znači nešto dalje, da pokaže da uvek ima “još nešto da se izgradi”, prenosi Frans pres.

Promena se ne odnosi na pojedinačne platforme kao što su Fejsbuk, Instagram, Vocap (Whatsapp), samo na matičnu kompaniju u čijem su vlasništvu.

Ovaj potez usledio je posle niza negativnih izveštaja o Fejsbuku na osnovu dokumenata koje je iznela uzbunjivačica, bivša zaposlena u kompaniji. Fransis Hojgen optužila je kompaniju da stavlja dobit ispred sigurnosti ljudi.

U 2015. godini Gugl je restrukturirao svoju kompaniju i nazvao matičnu kompaniju Alfabet, medjutim to ime se nije primilo.

indeksonline.rs/Beta