BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović rekla je danas da je 5. oktobar jedan od najvažnijih datuma u novijoj istoriji Srbije kada su gradjni odbranili svoju izbornu volju.

“Gradjani su tog datuma rekli ‘ne’ politici koja je zemlju vodila u ratove, izolovala je od sveta i ogroman broj gradjana dovela na ivicu siromaštva. I ja sam, kao i stotine hiljada drugih gradjana, bila tog dana na protestu ispred Skupštine Srbije”, istakla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je navela da je nakon promene vlasti 2000. godine bilo mnogo izneverenih očekivanja, neiskorišćene pozitivne energije gradjana i volje za promenama, ali da to ne umanjuje značaj 5. oktobra (2000. godine) kao dana kada je u Srbiji pobedila demokratija i volja gradjana, želja za slobodom i budućnošću koja vodi preko mira, saradnje sa svetom, stabilnosti i ekonomskog razvoja.

“Peti oktobar nije bio dan kad je Srbija dostigla sve čemu su težili njeni gradjani, ali jeste dan kad su rekli na šta ne pristaju i u kakvoj zemlji žele da žive”, dodala je ona.

indeksonline.rs/Beta