BEOGRAD – Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je danas da je spreman da odgovori na svako pitanje državnih organa i da bude poligrafski testiran kako bi dokazao “istinitost svojih tvrdnji” u slučaju poljoprivrednog imanja “Jovanjica” na kome je uzgajana marihuana.

Kako je naveo u saopštenju, pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice, on je “najviše zainteresovan” da se potpuno rasvetle sve okolnosti vezane za “Jovanjicu”, kao i najnovije tvrdnje prvooptuženog u tom slučaju Predraga Koluvije.

“Veoma je važno utvrditi da li je zaista neko iz MUP-a podstrekivao Koluviju da lažno optuži Andreja Vučića ili bilo koga drugog i da dodjemo do potpune istine ko su ti ljudi i ko im je naložio da tako postupaju”, naveo je Stefanović u saopštenju.

Prvooptuženi u slučaju uzgajanja marihuane na poljoprivrednom imanju “Jovanjica”, izjavio je u intervjuu koji je vodio njegov advokat i predsednik Odbora Skupštine Srbije za pravosudje Vladimir Djukanović da mu je iz Minstarstva unutrašnjih poslova nudjena sloboda ako “lažno optuži brata predsednika Srbije Andreja Vučića”.

indeksonline.rs/Beta