NOVI PAZAR – Gradsko veće Novog Pazara usvojilo je na današnjoj sednici odluku o raspisivanju konkursa za stipendiranje najboljih studenata u nastavnoj 2021/2022. godini.

Konkurs će biti otvoren do 30. novembra, a potrebna dokumentacija i detalji konkursa dostupni na zvaničnoj stranici Grada Novog Pazara novipazar.rs, već od sutra.

Pravo da konkurišu imaju studenti sa prebivalištem u Novom Pazaru, koji studiraju na visokoškolskim ustavama čiji je osnivač Republika Srbija kao I studenti sa prebivalištem u Novom Pazaru koji studiraju na državnim univerzitetima u inostranstvu.

“Prošle godine, grad je stipendirao više od 70 strudenata i verujemo da će ove godine taj broj biti veći. Najvažniji uslov konkursa se, kao i do sada, tiče prosečne ocene a pravo da konkurišu imaju studenti čiji je prosek ocene 9 ili više”, rekao je šef kabineta gradonačelnika Samir Lekić, ističući da je jedna od važnijih komponenti efikasnost studiranja.

“Konkurs ima izuzetno značajnu socijalnu dimenziju, koja podrazumeva da pravo da konkurišu imaju student bez roditeljskog staranja. Na njih se ne odnosi ovaj uslov koji se tiče prosečne ocene”, rekao je Lekić.
Stipendiranje najboljih studenata samo je jedan aspekt dugoročne opredeljenosti lokalne samouprave da ulaže u kvalitet obrazovanja i podrži stvaranja mladih, stručnih kadrova u različitim oblastima.

indeksonline.rs