BEOGRAD – Predstavnici Ekološkog ustanaka na današnjoj konferenciji na Trgu Republike najavili su nastavak protesta u subotu i postavio nove zahteva za obustavu blokade puteva, jer kažu, aktuelno povlačenje dva zakona neće oterati Rio Tinto iz Srbije,a to je kako navode glavni cilj Ekološkog ustanka

Aleksandar Jovanović Chuta iz Ekološkog ustanka najavio je blokadu auto-puta kod Sava centra i rekao da će ona će trajati sat vremena zbog hladnog vremena.

“Nastavak protesta podržalo je 40 organizacija i složili smo se oko zahteva da se Rio Tinto izbriše iz prostornog plana Loznice, da se ugovori koje je vlast potpisivala sa Rio Tintom stave na sto i da se televizije sa nacionalnim frekvencijama otvore za stručnjake koji će govoriti o Rio Tintu” naveo je Jovanović na konferenciji.

On je pozvao građane da se posle protesta svi upute ka Loznici jer je, kako je rekao, fokus na sednici gradske skupštine Loznice.

Danijela Nestorović iz pravnog tima Ekološkog ustanka pozvala je građane koji su na protestima dobili prekršajne naloge da im se obrate putem mejla i da će im oni pružiti adekvatnu advokatsku zaštitu.

Ðorđe Miketić član Ekološkog ustanka naveo je da će se u 40 gradova nastaviti protesti i blokirati put.

indeksonline.rs/Tanjug