NOVI PAZAR – Delegacija Novog Pazara koju su činili gradonačelnik Nihat Biševac, njegov zamjenik Vladimir Marinković, pomoćnik gradonačelnika Nihad Hasanović i direktor Regionalne razvojne agencije Sadžaka “Seda”, Samir Kačapor, boravila je u Ministarstvu privrede.

Na sastanku sa ministarkom Anđelkom Atanacković predstavljeni se privredni potencijali Novog Pazara, kao i problemi i izazovi lokalne privrede. Delegacija Novog Pazara na sastanku je predstavila projekte sa kojima će Grad konkurisati kod tog ministarstva, prije svega izrada projekta i izgradnja poslovne infrastrukture, prilaznih puteva do postojećih industrijskih zona, osnivanje i izgradnju nove Poslovne slobodne zone za koju su spremne dvije potencijalne lokacije, pomoć mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Kako je saopšteno, ministarki Atanacković upućen je poziv da u što skorije vrijeme posjeti Novi Pazar, kako bi joj bile predstavljene potencijalne lokacije za poslovne zone i kako bi se susrela i razgovara sa privrednicima. Od ministarke Atancković je zatraženo da pomogne u pronalaženju i dovođenju stranih investitora u Novi Pazar i okolne opštine, koji će otvoriti nove fabrike u regiji, što bi smanjilo trenutnu veliku nezaposlenost u gradu i regiji i kako bi se ojačala ekonomska stabilnost građana.

Delegacija Novog Pazara susrela se u Beogradu i sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović. Osim rukovodstva Grada, tom sastanku prisustvovao je i direktor JKP “Gradska čistoća”, Armin Mehović.

Delegacija Novog Pazara sa ministarkom je razgovarala o važnim projektima u oblasti životne sredine, onim koji su realizovani i projektima koji će biti realizovani.

Sanacija deponije “Golo brdo” u fokusu je ekološke borbe, riječi je bilo i o pošumljavanju na više lokacija na teritoriji Novog Pazara, smanjenju aerozagađenja i donacijama opreme komunalnim preduzećima.