NOVI PAZAR – Trener fudbalera Novog Pazara Dragan Radojičić rekao je danas da je zadovoljan dosadašnjim pripremama za nastavak sezone, ali da ekipu tokom dvonedeljnog boravka u Antaliji očekuje još dosta posla.

“Na debelom minusu u Novom Pazaru postigli smo maksimum, a samo u poslednja tri ili četiri dana bilo je moguće trenirati na fudbalskom terenu. Kombinovali smo teretanu i balon, a bilo bi dobro da smo više radili s loptom. Čeka nas glavni deo priprema, u idealnim uslovima u Antaliji”, ocenio je Radojičić uoči polaska na pripreme.

Radojičić i njegovi saradnici radiće u Antaliji sa 22 fudbalera i trojicom golmana.

Kontrolni meč sa Akademijom Pandev zakazan je za 23. januar, a 27. januara uslediće test protiv Gurnjika, dok su 30. januara i 3. februara protivnici Arsenal iz Tule i moskovski Spartak B.

“Nadam se da će nas zaobići povrede. Dobro je što smo do polaska u Antaliju formirali ekipu. Ako se ukaže šansa da dovedemo neko ekstra pojačanje, možda ćemo i reagovati. Četiri utakmice su neki optimalan broj, s obzirom da nas već za tri sedmice čeka nastavak ligaškog takmičenja”, kazao je Radojičić.

“Uvek sam maksimalno motivisan i pun optimizma. Na ovim momcima je da me prate i da obave sve što je u opisu njihovog posla. Uz kvalitet više i svesni nekih greška od jesenas, koje ne smemo ponavljati, ali ih se treba podsetiti, očekujem da budemo pravi u drugom delu sezone”, dodao je on.

Novi Pazar trenutno zauzima 14. mesto na tabeli sa 17 osvojenih bodova.

“Priznajem samo teren. Tu bi trebalo da pokažemo da smo bolji od rivala, od kojih moja ekipa nikada ne sme da ima manju želju. Verujem da ćemo više pobeđivati i da ćemo biti efikasniji nego jesenas. Gledajući učinak od mog dolaska, ispada da smo igrali defanzivno, a upravo je suprotno. Nadam se da će i odbrana biti smirenija i sigurnija”, naveo je Radojičić.

Pazar je tokom zimske pauze angažovao štopere Jasmina Trtovca i Slobodana Rubežića, levog beka Filipa Jovića i veznog igrača Milana Jokića, kojima bi prema najavama iz kluba na listi pojačanja trebalo da se pridruže još golman Saša Stamenković i jedan krilni igrač.

Otišli su golman Nemanja Andrijanić, štoperi Nemanja Kojčić i Vladimir Bubanja, levi bek Adnan Islamović i ofanzivni vezni fudbaler Nemanja Mladenović, a klub u nastavku sezone ne računa ni na ofanzivne veziste Farisa Handžića i Tamirlana Džamalutdinova.

M. Minić