NOVI PAZAR – Proslavljeni košarkaš i bivši generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević posetio je trening KLS ligaša Novog Pazara u Dvorani Sportske akademije Douš.

“Najpre sam bio gost gradonačelnika Nihata Biševca, a sada sam prvi put u ovoj dvorani. Odličnu ideja predsednika Srbije i Turske potpomogli su neki bivši sporisti i ona je pretočena u delo”, rekao je Tomašević.

On je izrazio zadovoljsto što prvotimci Novog Pazara i članovi mlađih selekcija tog kluba rade u vrhunskim uslovima.

“Želim igračima dobru sezonu, a klubu da ostvari svoje ambicije. Posebno me raduje što Novi Pazar prvi put ima juniore u elitnoj ligi Srbije. Nadam se da će sledeće sezone istu stvar napraviti i kadeti”, naveo je Tomašević.

Sportski direktor Novopazaraca Sead Latifović izrazio je zadovoljstvo što je svetska košarkaška veličina poput Tomaševića iskreni prijatelj ovdašnjeg kluba.

“Ovo je neformalna, prijateljska poseta. Želeli smo da Tomašević vidi kako radimo i kako se spremamo za nastavak ligaškog takmičenja. Cilj nam je da u skorijoj budućnosti podignemo pazarsku košarku na viši nivo”, rekao je Latifović.

M. Minić