NOVI PAZAR – Povodom skandaloznog snimka na kojem pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pevaju nacionalističke i ratnohuškačke pesme o Vukovaru, Srebrenici, Sjenici i Novom Pazaru, oglasili su se iz SDP Novi Pazar.

“U Priboju se desio možda i najružnjiji incident posle devedesetih godina. Taman pomislimo da su te mračne godine iza nas, pojedinci, u ovom slučaju pripadnici graniče policije, nas vrate u devedesete godine. Apsolutno nas ne zanima nikakvo izvinjenje ili kajanje, jer ova je neoprostiv čin” – istakao je Memić.

Memić je dodao da Bošnjaci zbog svojih veza sa BiH i Sarajevom često koriste granični prelaz kod Priboja, kao i da su neretko na istom maltretirani bez ikakvog razloga.

“Nas interesuju tri stvari. Da li će biti osuda javnosti, da li će reagovati tužilac i kakav će biti status pripadnika granične policije nakon ovog incidenta” – dodao je Memić.

Memić je dodao da je žalosno to što se incident dogodio nakon posete predsednika Srbije Aleksandra Vućića tom kraju, gde su najavljene investicije od preko dve milijarde evra.

“Umesto da se priča da će uskoro proći autoput, da ćemo imati Kliničko-bolnički centar, da razmišljamo kako i na koji način zajednički da gradimo Sandžak, neki ljudi hoće da nas vrate u devedesete” – rekao je Memić uz konstataciju da je SDP kroz svoj rad uvek baštinila dobre međunacionalne odnose i suživot.

indeksonline.rs