SARAJEVO – Ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković izjavila je da gradjani te zemlje imaju veoma dobar život i da je ekonomska situacija u zemlji dobra, ali da su gradjani razmaženi.

“Svi mi imamo jako dobar život. Onaj ko ima toplinu u domu, svetlo, ko ima nešto da pojede, ne može biti umoran. Mislim da smo mi razmaženi”, kazala je Turković sarajevskoj Hajat televiziji.

Navela je da nju iznenadi kada u SAD, kao zemlji koja predstavlja vrhunac razvoja demokratije i ljudskih prava, vidi “šatore oko Stejt departmenta u Vašingtonu u koje su smešteni beskućnici”.

“Vi ovde, oko Predsedništva BiH, Saveta ministara BiH i parlamenta nemate šatore s beskućnicima”, kazala je Turković.

Dodala je da u BiH “tu i tamo ima teških slučajeva”.

“Mi imamo teških slučajeva, tu i tamo, ne treba zatvarati oči pred tim. Ali većina našeg naroda može sastaviti kraj s krajem. Kada se govori o većini naroda, mi imamo solidan život”, navela je.

Ocenila je i da situacija u BiH “svakim danom postaje sve bolja”.

“Ništa se ne dobija bez napora i rada. Postojale su i druge zemlje, evropske zemlje, moćne zemlje koje su prošle kroz to, kroz sukobe i negiranja, kroz puno istorijskih upitnika. Ne znam zašto bismo mi bili poštedjeni i imali nekakav idiličan život. Treba da se dokažemo, da se izborimo”, dodala je.

Te izjave šefice diplomatije izazvale su burne reakcije javnosti u BiH, a u komentarima na društvenim mrežama uglavnom se navodi da je većina gradjana te zemlje na rubu siromaštva.

indeksonline.rs/Beta