BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da ne zna da li će na sednici Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa biti reči o novim merama, ali da će on kao predstavnik glavnog grada biti protiv uvodjenja mera koje bi štetile privredi.

Vesić je za RTS izjavio da će se kao predstavnik Beograda na sednici Kriznog štaba, koja je zakazana za petak, zalagati da se ne uvode nove mere, a da gradjani imaju “individualnu odgovornost” za poštovanje postojećih mera.

“Ne znam ko će šta predložiti ali ne mislim da je potrebno uvodjenje novih mera. Svake nove mere koje znače zatvaranje radnih mesta, biću protiv”, rekao je Vesić.

On je dodao da se veliki porast broja novozaraženih korona virusom beleži i u zemljama koje imaju mnogo veći procenat vakcinacije protiv korona virusa, i koje su se opredelile za zaključavanje.

Prema njegovim rečima u Srbiji je vakcinu protiv korona virusa do sada primilo 48 odsto ukupnog broja stanovnika, dok je trećom dozom vakcinisano 25 odsto ukupnog stanovništva.

indeksonline.rs/Beta