NOVI PAZAR – Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uručio je danas tradicionalne nagrade najhrabrijem i najposvećenijem policijskom službeniku, ali i omilјenom kolegi među pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.

Na svečanoj dodeli priznanja, ministar Vulin je istakao da nijedan od nagrađenih policijskih službenika nije tražio niti očekivao da bude nagrađen, jer je za njih najveća nagrada da brinu o svojoj državi i narodu.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je veliko i brojno ministarstvo u kome ne prođe ni jedan jedini dan da ne bude podviga koji je vredan pažnje i obeležavanja, ali isto tako ne prođe ni jedan jedini dan u kome se podvig vredan pažnje i obeležavanja zaboravi, skloni u stranu, često u njega ne veruje. Razlog što smo se danas okupili je da skrenemo pažnju ne Ministarstvu, jer mi znamo sa kakvim lјudima radimo, već Srbiji da zna kakvi lјudi je čuvaju, paze, brane“, naglasio je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, policajci razumeju i kada ih neko ne ceni, kada okreće glavu od vrlina koje poseduju, umeju da razumeju kada su naši sugrađani lјuti bez razloga, bez opravdanja i sve to jer vole svoje sugrađane, svoju Srbiju u kojoj živimo i zbog koje radimo.

„Vaše Ministarstvo će uvek biti tu za vas da vas zaštiti kada vas ne razumeju, da vam se zahvali kada zahvalnost izostane. Čuvajte se, čuvajte lјude sa kojima radite, čuvajte obraz i onih koji su obraz izgubili, poštujte zakon, pravila službe, jer vas zbog toga lјudi vole i cene. Vaše Ministarstvo vas voli kao i vaše kolege“, poručio je ministar Vulin.

Specijalno priznanje, statua „Grifona“, koja se tradicionalno dodelјuju u Ministarstvu unutrašnjih poslova uručena je za izuzetnu hrabrost Nenadu Obradoviću, pripadniku Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd.

„Grifona“ za izuzetnu posvećenost, u okviru ove tradicionalne manifestacije, dobila je Fatima Dangalak, zaposlena na Upravnim poslovima u Policijskoj upravi Novi Pazar, dok je titulu omilјenog kolege ponela Dragana Stevanović, pripadnica saobraćajne policije u Kralјevu.

„Ponosan sam i zahvalan što sam deo Ministarstva unutrašnjih poslova koje je umelo da prepozna rad i zalaganje, ali i ono po čemu ova moja nagrada nosi epitet – hrabrost. Biti najhrabriji policijski službenik za mene je velika čast, ali napominjem da ne sumnjam da bi svi pripadnici moje jedinice i Ministrastva unutrašnjih poslova postupili tokom intervencije baš isto kao ja, jer je to naš posao i naš poziv“, kazao je Nenad Obradović, dobitnik „Grifona“ za najhrabrijeg policijskog službenika.

„Ovo priznanje dolazi mi lično kao najlepša nagrada za rad u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, koji je trajao punih 47 godina i na čemu sam neizmerno zahvalna. Trudila sam se da savesno, marlјivo i odgovorno radim u Upravnim poslovima u Novom Pazaru, pri čemu sam uvek znala da sve što radim, obavlјam pre svega za dobrobit svih građana Srbije i Novog Pazara i njihovog bolјeg i lakšeg funkcionisanja“, rekla je Fatima Dangalak, nagrađena za izuzetnu posvećenost.

„Želela bih da se zahvalim neizmerno svim mojim kolegama koji su me nominovali za ovu nagradu jer bez njihove podrške ne bih bila izabrana, ali ovom prilikom i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu na opredelјenosti da uvek i svuda promoviše rad Ministarstva unutrašnjih poslova i njegove službenike, što nama veoma mnogo znači“, poručila je Dragana Stevanović, koja je nagrađena u kategoriji „omilјeni kolega“.