NOVI PAZAR – Muamer Bačevac i Nikola Jolović jedini su žitelji Novog Pazara koji se nalaze na listi kandidata za narodne poslanike “Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve”, objavio je danas radio Sto plus.

Član predsedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Muamer Bačevac nalazi se na 42. mestu listе od 250 kandidata, što je za dve pozicije lošije nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Pazaru Nikola Jolović je na 182. mestu, pa mu samo ubedljiva pobeda te partije može obezbediti novi poslanički mandat u Skupštini Srbije.

Na listi naprednjaka za izbore 2020. godine bio je na 159. mestu, a četiri godine ranije na 73. mestu.

Od ostalih kandidata na listi “Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve” iz Sandžaka, najbolje je kotiran Krsto Janjušević iz Priboja, koji je na 32. mestu, njegov sugradjanin Jasmin Hodžić je na 87. mestu, a Milanka Jevtović Vukojičić na 140. mestu.

Jadranka Terzić iz Prijepolja je na 150. mestu, a Branko Popović iz Nove Varoši na 196. mestu.

Za razliku od prethodnih izbora, SNS za narodne poslanike nije kandidovala Samiru Ćosović iz Prijepolja, Fazilu Ferizović iz Tutina i Stefana Srbljanovića iz Priboja.

indeksonline.rs/Beta