NOVI PAZAR – Na konkurs Novog Pazara za sufinansiranje medijskih sadržaja pristiglo je 39 projekata vrednih više od 135 miliona dinara, objavljeno je danas na sajtu te lokalne samouprave koja je medijima u ovoj godini namenila 48 miliona dinara.

Najviše novca za svoj projekat (45,2 miliona dinara) traži Radio televizija Novi Pazar, medij koji je rekorder po iznosu dobijenih sredstava na konkursima lokalnih samouprava i Ministarstva kulture prethodnih godina.

Za sufinansiranje medijskog sadržaja, malo poznata Unipol grupa iz Beograda traži preko 20 miliona dinara, a višemilionske projekte kandidovali su i TV Sandžak (12,3 miliona), Info centar Tutin (10), Sandžak media (5,8), El kelimeh (5,7) i Ref ref radio (5,6 miliona dinara).

Ostali projekti vredni su od 280.000 do preko dva miliona dinara.

Paralelno sa predajom medijskih projekata trajao je i konkurs za prijavu kandidata za članove komisije koja će ih ocenjivati, a na koji se javilo petoro kandidata.

Predlog Asocijacije nezavisnih i lokalnih medija “Lokal press” za člana je Muharem Mutabdžija, a Mariju Lazarević predložilo je Udruženje medija i medijskih radnika.

Za člana komisije se prijavio i Jovan Bukovala, nezavisni stručnjak za medije, diplomirani menadžer iz oblasti menadžmenta i produkcije pozorišta, radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Kao samostalni, nezavisni, kandidati prijavili su se Radojica Bunčić i Dragan Pejčić.

Osim o Mutabdžiji, dugogodišnjem novinaru, o ostalim kandidatima za članove komisije nema previše informacija na internetu, Udruženje menadžera u kulturi i medijima uopšte nema svoj sajt, dok na sajtu Udruženje medija i medijskih radnika ne postoje nikakve informacije o rukovodstvu ili čime se oni bave.

Bunčić je jednom već bio član komisije koja je ocenjivala projekte u Novom Pazaru, a taj konkurs obeležile su brojne kritike medijskih radnika, medju kojima i Verana Matića, zbog dodele novca tabloidima koji su rekorderi u kršenju novinarskog kodeksa.

Beta