BEOGRAD – Dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su izvršile prenos novca sa blagajne ekspoziture jedne banke u Sjenici na tekuće račune bliskih osoba, čime su stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2,3 miliona dinara, a banku oštetili za 4,9 miliona, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.Kako se navodi u saopštenju, uhapšeni su T.Z. (33) zbog sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti, kao i E.Ć. (64) koji se tereti za zloupotrebu položaja odgovornog lica.

E.Ć. se tereti da je, dok je radio kao odgovorno lice ekspoziture jedne banke u Sjenici, nevršenjem svoje dužnosti i nepostupanjem po procedurama banke omogućio osumnjičenom T.Z. da izvrši prenos novca sa blagajne banke na tekuće račune sebi bliskih lica, čime je naneo imovinsku štetu banci u ukupnom iznosu od 4,9 miliona dinara.

Osumnjičenom T.Z. je odredjeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu, dok je E. Ć. uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu na saslušanje.

Beta