BEOGRAD – Ministarstvo odbrane Srbije raspisalo je danas konkurs za upis u vojne škole koji traje do 31. marta.Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, konkursom je predvidjen upis 100 budućih kadeta Vojne akademije i 25 Medicinskog fakulteta VMA, kao i 80 učenika Vojne gimnazije i 70 učenika Srednje stručne vojne škole.

Vojna akademija u školskoj 2022/2023. godini nudi osnovne akademske studije na smerovima: Kopnena vojska, Tehnološko inženjerstvo materijala i zaštite, Vojnoelektronsko inženjerstvo, Vojnomašinsko inženjerstvo, Vojno vazduhoplovstvo, Vojnosaobraćajno inženjerstvo i Ekonomija odbrane.

Selekcija kandidata za Vojnu akademiju realizuje se u dva dela i sastojaće se od polaganja prijemnog ispita koji obuhvata proveru znanja iz matematike i proveru fizičkih sposobnosti, kao i psihološku i medicinsko-zdravstvenu procenu.

Selekcija za buduće vojne lekare imaće tri faze i sastojaće se iz psihološke i medicinsko-zdravstvene procene, prijemnog ispita iz hemije i biologije i provere fizičke spremnosti.

indeksonline.rs/Beta