ARANÐELOVAC – Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin poručio je danas u Aranđelovcu da, dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju i dok je Pokret socijalista deo vladajuće većine, Srbija nikad neće ući u NATO.

Na osnivanju odbora PS i predizbornom skupu u tom gradu, Vulin je kazao da su na predstojećim izborima suočeni sa ljudima bogatijim od države, koju su do 2012. godine pljačkali i krali, saopštio je Pokret socijalista.

“Srbija kao i mnogo puta do sada odlučuje hoće li da služi strancima ili da o svojoj budućnosti odlučuje sama. Hoćemo li da prestanemo sa politikom samostalne, uspravne, nezavisne Srbije i da se vratimo tamo gde nas je petooktobarski ološ gurnuo, u doba pljačkaške privatizacije, u doba služenja strancima, u doba napuštanja Srba gde god da žive, odgovor je na nama. Hoćeno li u NATO ili vojnu neutralnost. Hoćemo li da priznamo Kosovo ili da se tvrdo borimo za Kosovo u sastavu Srbije. Hoćemo li da priznamo genocid u Srebrenici ili ćemo da sačuvamo Republiku Srpsku, odgovor je na nama”, poručio je Vulin.

On je kazao da zbog naše dece vredi imati samostalnu državu.

“Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, dok je Pokret socijalista deo vladajuće većine, nikada Srbija neće ući u NATO pakt, nikada. I nikada srpski vojnik neće činiti drugima zlo koje je činjeno nama. Nedam srpskog vojnika da mu komanduju stranci. Zbog naše dece vredi imati samostalnu državu. Da nije predsednik Vučić zbog naše dece vodio samostalnu politiku danas ne bismo imali gas, jer bismo Ruskoj federaciji uveli sankcije, danas ne bismo imali vojsku, jer bismo je predali na upravu strancima, danas ne bismo imali državu, jer bismo je predali i poklonili onima koji su jači od nas. Zbog naše dece sve vredi i sve ima smisla”, istakao je predsednik Pokreta socijalista.

Vulin je još jednom podvukao da Pokret socijalista nikada neće menjati stranu i biti sa, kako kažem, petooktobarskim ološem koji bi da Srbiju gurne u NATO.

“Kao predsednik Pokreta socijalista vam kažem da dok ja vodim Pokret socijalista mi ćemo biti saborci Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića. Dok ja vodim Pokret socijalista mi nećemo menjati stranu. Ima partija, ima ljudi koji mogu svuda i sa svima, ima onih koji vole sebe da zovu političkim mudracima, ali zato što se ničega ne stide, pa mogu sa svima, a ja vam kažem Pokret socijalista nikada sa petooktobarskim ološem neće praviti ni koaliciju ni savez. Sa onima koji su palili skupštinu, sa onima koji su nas predavali NATO paktu, sa onima koji su Hagu izručivali naše vojnike, naše generale, naše predsednike, sa onima koji su sproveli pljačkašku privatizaciju, sa njima nikada. Ništa ne može da nas natera da postanemo deo onih koji bi uz NATO pakt, nikada uz pobegulje kao što je Ponoš i uz NATO pakt, nikada”, poručio je Vulin.

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Milosav Milojević iskazao je zahvalnost predsedniku PS-a Vulinu na doslednoj borbi za interese Srbije.

“Posvećenost koju iskazujete u borbi za bolju i uspešniju Srbiju vredna je svakog poštovanja i divljenja”, kazao je Milojević i istakao da su novi vrtići, škole i nova infrastruktura u Aranđelovcu rezultat odgovorne politike koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić “Srbija je najveće gradilište u Evropi i zemlja privrednog rasta zahvaljujući politici Aleksandra Vučića”, istakao je poslanik SNS-a Milojević.

Na skupu Pokreta socijalista u Aranđelovcu predstavljeni su članovi opštinskog odbora, a za predsednika odbora izabran je Petar Jerinić, saobraćajni inženjer.

indeksonline.rs/Tanjug