Bokseri tri novopazarska kluba ostvarili su 10 pobeda i šest poraza u sedmom kolu Bokserske lige Srbije u Valjevu, a Muhamed Dupljak iz Bokserskog kluba Novi Pazar proglašen je za najboljeg borca u uzrastu kadeta.

Od boksera lidera na tabeli Novog Pazara, Alen Tahirović je kod seniora čija težina ne prelazi 80 kilograma slavio prekidom u prvoj rundi, juniori Admir Kamešničanin i Arnes Habibović u kategorijama do 50 i 66 kilograma pobedili su rivale jednoglasnim odlukama sudija, dok su kod kadeta lakših od 70, odnosno od 48 kilograma Muhamed Dupljak i Amin Begeši dobili mečeve podeljenim sudijskim odlukama, kao i juniorka Mirela Kašović u kategoriji do 52 kilograma.

Prekidom u prvoj rundi do trijumfa je stigao kadet Pazara Džemal Brahić u kategoriji do 90 kilograma, a njegove klupske kolege kadeti Tarik Rašljanin i Emin Dervišević u kategorijama do 46 i 57 kilograma i juniorka Amina Mecinović u konkurenciji takmičarki sa maksimalnom težinom od 60 kilograma bili su bolji od svojih protivnika jednoglasnim sudijskim odlukama.

Poraze podeljenim odlukama arbitara doživeli su članovi Novog Pazara Ahmed Mavrić (seniori do 80 kilograma) i Amin Rebronja (omladinci do 57 kilograma), kao i bokser Dandija Nermin Mujdragić (juniori do 54 kilograma), ali su se novopazarski klubovi žalili na odluke u mečevima u kojima su nastupili Mavrić i Mujdragić.

Jednoglasnim odlukama sudija izgubili su predstavnici Novog Pazara Dženis Fejzović (juniori do 70 kilograma) i Ziko Mašović (kadeti do 50 kilograma), dok je borac Pazara Samed Kolašinac (juniori do 63 kilograma) poražen predajom u drugoj rundi.

M. Minić