SARAJEVO – Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je čestitku Aleksandru Vučiću na još jednoj pobedi na predsedničkim izborima u Srbiji.

“U ime Predsedništva Bosne i Hercegovine i u svoje lično čestitam Vam ponovni izbor za Predsednika Republike Srbije. Stabilni i dobri odnosi između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije su od primarnog interesa za dobrobit naših država i njihovih naroda i građana”, naveo je Džaferović i dodao:

“Razvijanje politike dobrosusedstva, na načelima uzajamnog uvažavanja i poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta i rešavanje otvorenih bilateralnih pitanja, vodi prosperitetu i napretku Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i ostvarenju zajedničkih evropskih ciljeva”, objavljeno na sajtu Predsedništva BiH.

Džaferović je naveo da u očekivanju dobre saradnje i jačanja bilateralnih odnosa BiH i Srbije, želi predsedniku Vučiću uspeh u izvršavanju ove odgovorne dužnosti.

Aktuelni srpski predsednik Vučić je odneo ubedljivu pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji ponovo u prvom krugu za još jedan mandat na toj funkciji, a njegova SNS je osvojila najviše mandata u Skupštini Srbije.

indeksonline.rs/Tanjug