Zbog netačnih navoda u pojedinim medijima, SDP Srbije će podneti krivične prijave protiv svih odgovornih lica, koja su na svojim “portalima” delili lažnu vest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je tragično izgubio život direktor JP “Emisiona tehnika i veze” Branko Gogić, a teže povređen predsednik i osnivač SDP Rasim Ljajić.

“Povodom gnusnih laži, koje su se pojavile na jednom opskurnom beogradskom i nekoliko sandžačkih portala, SDPS će podneti krivične prijave protiv odgovornih lica u tim nazovi medijima” – navodi se u saopštenju SDPS.

Iz te stranke demantovali su navode pomenutih medija, ocenivši ih kao “monstruozne i gnusne laži”, dostavivši medijima na uvid potvrde o vraćanju predmeta i stvari koji su izuzeti sa lica mesta saobraćajne nezgode.

Napominju i dodaju činjenicu, da je na mesto nesreće prvi stigao Bojan Jaćimović iz Aleksinca, koji je i pronašao Ljajića kako leži desetak metara udaljen od automobila.

„Čitao sam novine, lažu za gospodina Ljajića da je izašao iz auta i tražio telefon i pare, jeste bio pored auta kada sam naišao, ali je ležao na desetak metara od auta i ničega se nije sećao. Ispao je sigurno pre nego što je skroz smrskan auto, jer ne bi mogao da izađe, a vozač je bio vezan i zato nije ispao!!! Hitna i policija su došli posle 25 minuta, on je toliko ležao u travi, nije se pomerao, a nisam smeo da ga ubacim u moj auto“ – rekao je Jaćimović.

indeksonline.rs