Muslimansko humanitarno društvo ”Merhamet Sandžak” organizovalo je ramazansku podelu paketa za 100 porodica slabijeg imovnog stanja u Novom Pazaru. Donacija je obezbeđena u saradnji sa afričkom organizacijom ”All Ihsan”.

Osim osnovnih životnih namirnica i kućne hemije, uz humanitarne pakete korisnici Merhameta su na poklon dobili i Kur’an.

”I ovog Ramazana obezbedili smo za naše sugrađane humanitarne pakete sa osnovnim životnim namirnicama i kućnom hemijom. Takođe smo podelili 100 Kur’ana i 100 kilograma hurmi. Donator je ”All Ihsan” iz Mauricijusa Istočna Afrika”, izjavio je predsednik MHD ”Merhamet Sandžak” Ismet Suljović.

Saradnja sa donatorima poreklom iz Afrike nije baš uobičajena, ali kako objašnjava predsednik Merhameta, donatori međusobno sarađuju i prate humanitarne aktivnosti, pa je tako Merhamet Sandžaka prepoznat kao ozbiljan partner.

”Mehamet je organizacija koja je transparentna. Imamo izuzetno kvalitetan kadar koji izveštava donataora o donacijma izuzetno precizno i tačno”, naglašava Suljović.

Iz Merhameta najavlju i podelu po 50 humanitarnih paketa za stanovnike slabijeg imovnog stanja iz Sjenice i Tutina. Podela u pomenutim opštinama biće realizovana za nekoliko dana.