Humanitarne organizacije “Merhamet Sandžak” i “One nation” podelili su prehrambene pakete pomoći za 100 porodica slabijeg materijalnog stanja u Tutinu I Sjenici. Paketi sadrže osnovne životne namirnice i kućnu hemiju. U čast ovom mubarek mesecu, podeljen je I isti broj kurana, islamske knjige, čija je objava počela u ramazanu.

Već tradicionalna humanitarna akcija podele paketa sa osnovnim životnim namirnicama je nakon Novog Pazara održana u Tutinu i Sjenici. Merhamet I “ONE NATION” su po 50 paketa sa osnovnim životnim namirnicama I kućnom hemijom podelili porodicama slabijeg materijalnog stanja u ovim sandžačkim opštinama. Ispred HO Merhamet Sandžak Ismet Suljović kaže da ova akcija sprovodi već više od godinu dana, ali da se poslednjih meseci povećava broj korsnika, koji se javljaju za ovu pomoć. Iz Merhameta se nadaju da će u narednom periodu moći da obezbede veći broj paketa, kako bi se odgovorilo potrebama građana.

Akcija podele humanitarnih paketa koje sprovode Mehamet I engelska organizacija “One nation” biće nastavljena i u narednom periodu.