Posebna ramazanska atmosfera u Novom Pazaru zanimljiva je i brojnim turistima, koji su u ovim mubarek danima posetili Novi Pazar. Uglavnom su u naš grad dolazili državljani sa prostora bivše Jugoslavije, a najviše iz Bosne I Hercegovine, Turske, a bilo je i turista iz Saudijske Arabije.

Nadaleko poznata ramazanska atmosfera primamljiva je bila brojnim turistima koji su od početka ovog mubarek meseca posetili naš grad. Uglavnom su to bili turisti iz zemalja, gde pretežno žive muslimani. Ispred Turističke organizacije Novi Pazar Valdin Hajdarpašić kaže da su se vodiči Novog Pazara trude da sve turiste dočekaju, ali i predstave ovaj grad u najboljem svetlu.

Ovdašnja Turistička ogranizacija predstavila je potencijale Novog Pazara od početka godine na tri velika međunarodna sajma, u Istanbulu, u Beogradu, Banjaluci, a već tradicionalno će se predstaviti I na sajmu turizma u Lukavcu, koji pripada Tuzlanskom kantonu. Hajdarpašić kaže da je za turističku sezonu Novi Pazar spreman I da je ovdašnja turistička organizacije za posetioce pripremila brojne programe i obilaske kroz Novi Pazar, koji je osim po brojnim kulturno istorijskim spomenicima poznat širom sveta I kao grad dobrih domaćina, po specijalitetima, ali i bogatoj sportskoj infrastrukturi.