BEOGRAD – Tužilaštvo za organizovani kriminal pozvalo je Bobana Bogdanovića, prijatelja ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija koji je član kriminalne grupe Veljka Belivuka, na razgovor u vezi sa njegovim navodima o ubistvu političara Olivera Ivanovića.

Kako javlja N1, Bogdanović je pozvan da se 15. aprila javi tužilaštvu u svojstvu gradjanina, radi davanja potrebnih obaveštenja u vezi sa krivičnim delom terorizam, navodi se u pozivu.

Bogdanović je rekao za KRIK da mu je prijatelj Aleksandar Gligorijević Puki 7. marta 2020. ispričao ko su organizatori, nalogodavci i ko je ubica Olivera Ivanovića.

On je rekao da je Olivera Ivanovića ubio Ljubomir Lainović iz Novog Sada, a da je naručilac ubistva kontroverzni kosovski biznismen Zvonko Veselinović.

Prema njegovim navodima, koje je ponudio i Tužilaštvu za organizovani kriminal, ubica je plaćen sa 50.000 evra, a Veljko Belivuk je preko Aleksandra Gligorijevića Pukija isplatio novac ubici Olivera Ivanovića, po nalogu Zvonka Veselinovića.

indeksonline.rs/Beta