Saobraćajna policija će od četvrtka, od 21. aprila do utorka, 3. maja, tokom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika, pojačano kontrolisati vozače.

Akcija će biti usmerena na otkrivanje najtežih prekršaja, kao što su prekoračenje brzine, nepropisno preticanje, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola ili droga, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korišćenje telefona tokom vožnje.

Takođe, zbog većeg broja motocikala i mopeda u saobraćaju, policija će kontrolisati i ove učesnike u saobraćaju.
Svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran, a prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači brzinu kretanja, kontrolisaće se i da li vozači i putnici koriste sigurnosni pojas.

“U 2021. godini, za tri praznična dana, u saobraćajnim nezgodama poginulo je 10, a povređeno 300 učesnika u saobraćaju. Naglašavamo da je vožnja pod dejstvom alkohola najčešći uticajni faktor nastanka saobraćajnih nezgoda tokom praznika, što potvrđuje činjenica da su tokom prošle godine u vreme praznika u čak 53 saobraćajne nezgode učestvovali vozači pod dejstvom alkohola”, rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.

MUP apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise.

indeksonline.rs