BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Ramazanski bajram Reisu-l-ulemi Islamske zajednice Srbije i glavnom muftiji i predsedniku mešihata Islamske zajednice u Srbiji i svim vernicima islamske veroispovesti.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Brnabić je u čestitki navela da je ovaj veliki praznik prilika da sve podseti na vrednosti praštanja i solidarnosti, brige za bližnje, koje su nam posebno potrebne u ovim vremenima punim izazova.

“Duhovne vrednosti inspirišu medjuljudske odnose koje treba da čuvamo i negujemo, da se okupljamo u prijateljstvu i pošaljemo snažnu poruku da su lepota različitosti i dobri komšijski odnosi osnova svakog prosperitetnog društva”, navodi se u čestitki premijerke.

Povodom Ramazanskog bajrama čestitke su uputili i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković i ministarka pravde Maja Popović.

indeksonline.rs/Beta