Povodom večerašnjih dešavanja na internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru, prilikom kojih je došlo do incidenta izmedju starog i novog obezbedjenja tog objekta a policija nastavila da održava trenutno stanje, predsednica ove ustanove Elma Elfić pozvala je nadležne organe da rade svoj posao po zakonu.

Predsednica Univerziteta u Novom Pauaru Elma Elfić Zurkolić kazala je večeras za RTV Novi Pazar da ju je vest o dešavanjima na toj visokoobrazovnoj ustanovi zatekla u Beogradu.

Ona je kazala da je primila informacije da su aktivisti Stranke pravde i pomirenja, za koje ističe da su do nedavno branili vakufe i čije delovanje je, ističe, između ostalog, bilo bazirano na odbrani vakufa, večeras došli da ”brane” univerzitet, i postavlja pitanje ”od koga?”

Elfić Zukorlič ističe da su sve odluke o angažovanju profesionalnog obezbeđenja donete od strane organa Uprave Univerziteta, te da je to prvi put da ta visokoobrazovna ustanova potpisuje ugovor o angažovanju sa profesionalnim obezbeđenjem, što navodi, ranijih godina nije bio slučaj.

”Izražavam duboko žaljenje šro je večeras izostao profesionalizam i objektivnost i upućujem apel i molbu nadležnim organima da zaštite autonomnost Univerziteta od bilo kakvih političkih uticaja” poručila je predsednica Univerziteta u Novom Pazaru Elma Elfić Zukorlić.

”Nadam se da će se sve radnje obavljati u skladu sa zakonom, te da će na isti način ubuduće svi obavljati svoj posao” zaključila je ona.

Tenzije izmedju predstavnika SPP, Internacionalnog univerziteta i Mesihata IzuS pojačane su nakon održavanja godišnjice tog Univerziteta, kada su pripadnici stranke Zukorlića negodovali zbog toga što je na tom obeležavanju bilo predstavnika drugih političkih stranaka i Bosnjackog nacionalnog vijeća. Na sve to reagovala je danas uprava Univerziteta a incident se dogodio nakon tog saopštenja.

Internacionalni univerzitet osnovao je pokojni Muamer Zukorlić i njime rukovodi Islamska zajednica u Srbiji koja je skoro potvrdila svoju odluku da Elma Elfić Zukorlić vodi tu visokoobrazovnu instituciju.

indeksonline.rs