Generalni sekretar Fubalskog kluba Novi Pazar Fikret Međedović rekao je da su predstavnici tog superligaša na gostovanju protiv IMT-a imali izuzetno srdačan doček od strane čelnika beogradskog kluba.

“Možda je to bilo i najkorektnije domaćinstvo do sada. Pokazali su respekt i poštovanje prema jednom superligašu i mi ćemo da uzvratimo gostopromstvo”, rekao je Međedović gostujući u Dnevniku Radio-televizije Novi Pazar.

Fudbaleri Novog Pazara su u prvoj utakmici baraža za opstanak u Super ligi Srbije na stadionu Čukaričkog pobedili tim IMT-a sa 3:1, a revanš na Džaizkoin areni zakazan je za nedelju od 18.30.

“Istočna tribina je zatvorena jer je oronula i nebezbedna, inače bismo mogli da očekujemo svih sedam ili osam hiljada ljudi. Pozivam sve da dođu, da napunimo ‘sever’ i ‘zapad’, da bude pet, šest hiljada ljudi”, naveo je Međedović.

“Podržimo momke i ispunimo našu arenu. Sprema se spektakl. Nadam se da mi niko neće zameriti, ali rezultat mi daje za pravo da budem optimista”, dodao je on.

Međedović je istakao da Novi Pazar ima najmanji budžet od svih superligaša, kao i da je najčešće bio kažnjavan.

“Odigrali smo šest mečeva bez publike, što nas je ostavilo bez prihoda od ulaznica. Kažnjavani smo i novčano. Ipak, kao porodica smo. Stali smo iza naših igrača kada je trebalo i kada su ih optuživali bez osnova”, kazao je Međedović.

On je za 10. jul najavio početak priprema za novu sezonu.

“Uveliko traju razgovori oko produžetka saradnje sa nekim igračima, koji zaslužuju da nose plavi dres. Imamo i oko 10 fudbalera sa dugoročnim ugovorima. Radimo 20 sati dnevno. Trebalo bi 15. jula da odemo na Zlatibor, a 8. jula kreće nova sezona”, rekao je Međedović.

M. Minić