Gostujući u Dnevniku RTVNP direktor Kulturnog centra Novi Pazar i potpredsednik Sandžačke demokratske partije Husein Memić najavio je realizaciju važnih projekata kao što su izgradnja Smart city centra u sklopu Kulturnog centra, kao i proširenje i dogradnju objekta, koji će, kako je rekao, ove godine imati 100 hiljada posetilaca, što nema ni jedan grad u Srbiji.

”Ja sam u Kulturnom centru devet godina, ali sve što je urađeno je plod zajedničkog rada. Treba imati dobar projekat, nekoga u Beogradu kao što je Rasim Ljajić, koji je podržao svaki naš projekat i treba imati političku kulturu, koju smo mi poslednjih nekoliko godina počeli da primenjujemo, da angažujemo ljude koji se razumeju u posao, bez obzira kojoj političkoj partiji pripadali i to daje izvrsne rezultate”, izjavio je Memić.

Reako je da je obaveza i ogromna odgovornost nosioca vlasti da učine sve, očuvaju stabilnost u Sandžaku i normalno funkcionisanje svih institucija, kako bi nastavili sa realizacijom različitih infrastrukturnih projekata.

”Mi u SDP-eu radimo na tome da političku klimu dovedemo do pristojnog odnosa sa svim političkim partijama. Kada se osvrnemo unazad nekoliko godina, mi smo imali Rasima Ljajića koji je bio u vladi i imali smo političke protivnike koji us bili gradonačelnici. Oni su dobijali novac zato što su bili uspešni. Takav odnos je potreban kada je u pitanju opšti interes svih građana”, naglasio je Memić.

”Takođe – dodao je Memić – mi smo protiv medijske kampanje koja se vidi protiv porodice Zukorlić, nakon smrti Muamera Zukorlića. Mi smo bili žestoki politički protivnici, ali sada, kada se preselio na drugi svet, potpuno je nemoralno i nepristojno baviti se nečijim privatnim životom. Politika nije borba na život i smrt. Želimo da se takmičimo u idejama i projektima, a ne u pljuvanju i omalovažavanju. Samo ako budemo umereni, racionalni i realni, možemo ostvariti uspeh”, zaključio je Memić.