Aprila 2021. godine u prostorijama Glavne pošte Srbije, beogradski muftija Mustafa ef.Jusufspahić, ispred Islamske zajednice Srbije, čestitao je gospodinu Zoranu Đorđeviću na novom radnom mestu direktora Pošte Srbije.

Tom prilikom iskoristio je da, umesto kulturne organizacije IZS, Gajreta, predloži, da se Bajrakli džamija, koja 2022. godine slavi 5 vekova postojanja, zasluženo postavi na poštansku marku.

Direktor pošte, gospodin Zoran Đorđević je, kao iskusan čovek, rado prihvatio predlog , i odmah dao nalog da se započnu radovi na tom projektu.

Tako su otpočeli radovi na kreiranju slike unutrašnjosti i spoljašnjeg izgleda džamije, za markicu i za koverat. Projekat je koji vodila Vakufska direkcija IZS uz tim Adama Sofronijevića, direktora “Srbijamarke” Pošte Srbije i Aleksandra Despotovića sa saradnicima iz istog tima.

“Vakufska direkcija zahvaljuje svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta koji je trajao više od godinu dana, posebno muftiji Mustafi ef. Jusufspahiću koji je praktično učestvovao u radovima” – navode iz Direkcije.

indeksonline.rs