Direktor JKP Gradska toplana Nemanja Mančić, objasnio je za portal indeksonline.rs kako je došlo do izlivanja mazuta u reku Rašku. Mančić nam je u razgovoru potvrdio da uljana smesa, koja se nekoliko dana izliva u reku Rašku, potiče od JKP Gradska toplana.

“Povodom skorašnjih dešavanja, gde je došlo do izlivanja uljane smese u reku Rašku, potvrđujemo da je došlo do incidentne situacije u JKP Gradska toplana. Naime, zbog obilnih padavina došlo do mešanja mazuta i vode. Smesa je potom prirodnim putem, kroz zemlju i beton dospela do obližnje šahte za kišnu kanalizaciju i kao takva završila u reci, a nikako ispuštanjem u kanalizacione odvode” – rekao je Mančić.

Mančić isključuje bilo kakvu vezu ljudskog faktora i nemilih događaja i dodaje da otpadne vode iz Toplane nemaju nikakve veze sa kišnim i kanalizacionim odvodima.

“Nijedan zaposleni iz naše kompanije nije namernim, niti činom iz nehata doprineo tome. Apsolutno, ljudski faktor nije imao nikakav uticaj na ova dešavanja. Takođe, naglašavam da bilo kakvi odvodi mazuta ili otpadnih voda iz Toplane nemaju nikakve fizičke veze sa kišnim i kanalizacionim odvodima” – dodao je Mančić.

Pojedini mediji i lokalni portali ranije su objavili vest sa navodnim izjavama i potvrdama rukovodstva JKP Gradska toplana, što je Mančić za naš portal demantovao.

“Ovo je jedina izjava data bilo kom mediju i povodom ovog slučaja, do konačnog zaključenja dešavanja, JKP Gradska toplana Novi Pazar se više neće oglašavati. Sve izjave date drugim medijima apsolutno su proizvoljne i ne potiču iz našeg preduzeća” – zaključio je direktor JKP Gradska toplana Nemanja Mančić.

indeksonline.rs